Je eigen goudstandaard

Ga naar de inhoud

Je eigen goudstandaard

GoudGoud
Gepubliceerd door Tom Lassing in goud · 22 november 2012
Tags: goudstandaardgoudwisselkoers
Ik ben een voorstander van goud, maar ik ben geen voorstander van een goudstandaard. Althans, ik zie de voordelen van een goudstandaard wel, maar ik realiseer me dat niet veel mensen serieus een goudstandaard willen hebben.
Kan dat, wel goud, maar geen goudstandaard willen hebben?
Ja, het lijkt me ook heel logisch. Goud is geld en daarmee is goud prima te gebruiken als middel om spaargeld in vast te leggen.
In tijden van economische voorspoed en een stabiele munt is het waanzin om goud te willen bezitten. Een goudstandaard is dan in feite ook niet nodig. Het is er dan wel de makkelijkste tijd voor. Immers doet een goudstandaard dan geen pijn.
Juist als het economisch tegenzit zal de overheid graag de hoeveelheid geld fors willen doen toenemen. Het is dan als valsspelen. Je brengt meer geld in het spel, in de hoop dat de geldontwaardering langzamer gaat en het gevoel ontstaat dat men rijker is dan men in het echt is.
Inflatie zal echter toeslaan als de geldhoeveelheid maar blijft toenemen.
Laat de overheid vervolgens maar het fiat geldsysteem volledig naar de knopppen helpen. Het zal zeker economisch pijn doen, maar het doet veel minder pijn als je goud bezit.
Pas als de economie hapert en er geen stabiele munt meer is, is het slim om goud te hebben. Als dan het geldsysteem niet van goud is, wat let je dan om je eigen gouden standaard in te stellen?
Je kan immers je spaargeld in goud beweren en voila, je eigen goudstandaard is een feit.
Uw goud wordt in zo'n economisch zwakker periode dus over langere tijd bezien meer geld waard omdat de fiat munt steeds meer waarde verliest.
Uw goud verliest die waarde niet. (Behoudens de dagelijkse wisselkoersschommelingen)
Als de overheid niet voor een stabiele munt zorgt, dan kunt u het zelf doen. Hoe meer u zich losmaakt van die bedrog munt van de overheid, des te veiliger is uw kapitaal. Als u dus goud en zilver heeft, dan heeft u onafhankelijkheid.
Zeker bij een onbetrouwbare overheid is dat een groot goed.
Ik weet het daarom wel, mijn kapitaal zit in investeringen en mijn spaargeld zit in goud en vooral zilver. Ik koop mijn zilver voornamelijk hier.
Woont u buiten Nederland, dan raad ik u deze rekening aan.
Wilt u pertinent in Nederland kopen, kijkt u dan hier.
Als u nog altijd in een betrouwbare overheid gelooft, laat dan goud en  zilver maar zitten en zet uw hoop op de betrouwbaarheid van politici. Kom dan echter niet janken als het ooit mis mocht gaan. We zijn allemaal volwassen mensen en iedereen kan zich nu tegen geldontwaarding beschermen. Doe je dat niet, dan moet je ook in de toekomst leven met de consequenties daarvan.


Terug naar de inhoud