Veilig goud en zilver kopen - Goud Nieuws - GoudGoud

Ga naar de inhoud

Veilig goud en zilver kopen

GoudGoud
Gepubliceerd door in goud ·
Tags: goudmuntenzilverbaren
Wat maakt het kopen van zilver of goud onveilig? Dat kan je je ook afvragen.
Kan goud en zilver vervalst worden? Het antwoord is ja. Op verschillende manieren.
Vooral goud kan nagemaakt worden door wolfraam te gebruiken en dat te bedekken met een laagje goud. Wolfraam is vrijwel net zo zwaar als  goud. Puur op gewicht haal je het er maar niet zo uit dat een baar niet van puur goud is.
Er zijn ook partijen die liever oude (gebruikte) gouden munten kopen, omdat daar ook een stukje extra historische waarde in zit. Terecht of niet terecht, een mooie oude munt levert vaak veel meer op dan de metaalwaarde.
Helaas weten valsemunters dat ook. Er gaan dus nog wel eens valse munten rond. Zeker als u via Internet besteld, kunt u daar mee te maken krijgen. Een munt van een ounce goud kost maar zo $1200. (prijspeil half 2015) Als u dus in feite een koperen munt van $1 toegestuurd krijgt, dan is dat nogal een winstmarge voor een valsemunter.

Het is verstandig om daarom alleen van erkende partijen te kopen. Partijen die een naam hoog te houden hebben, maar ook partijen die zelf een strikt controle machanisme in werking hebben. Zo is het een pré als de baren die verkocht worden nieuw zijn en geleverd  zijn door één van de erkende goud of zilver smelters. Zelfs Centrale Banken zijn al eens bedonderd, dus wees heel erg alert.

Een andere manier van vervalsing is in mijn ogen goud of zilver verkopen, maar in feite slechts papier verkopen. De ETF's en de goudrekeningen van banken zijn vaak zo'n oplichting. U moet heel erg goed kijken naar de voorwaarden. Als er niet specifiek staat dat het om allocated metaal gaat, dan is het in mijn ogen bedrog.
Unallocated metaal is namelijk metaal waarvan ze zeggen dat het er is, maar er is geen specifieke baar aangewezen. In feite zou je dus aan 100 mensen of meer dezelfde unallocated baar kunnen verkopen. Niemand kan een specifiek eigendom eisen op wat er aan goud is. Is er te weinig, dan krijgt iedereen minder tenzij er iemand is die wel allocated bezit op de desbetreffende baar kan opeisen. Dan hebben alle unallocated eigenaren vette pech. Als er in de voorwaarden zelfs niet staat dat het om een dekking in echt metaal gaat, dan is de dekking papier, of er is helemaal geen dekking.
U zal verbaasd staan hoeveel schandelijke bedrog producten de laatste 20 jaar door erkende banken van grote naam is uitgegeven. Ze hebben helemaal nergens mee gezeten en in elke andere sector zou het ronduit bedrog hebben geheten. In de bankenwereld heet het dan een ingewikkeld financieel product te zijn.
Ik koop zelf mijn fysieke metaal bij deze aanbieder die het meestal binnen 24 uur aan huis geleverd heeft. Verder heb ik een goudrekening bij deze aanbieder. Woont u buiten Nederland, dan raad ik u deze aanbieder voor een goudrekening aan. Wilt u er ook graag een complete en veilige bankrekening bij hebben, dan moet u hier echt even kijken. Let wel, het is wel een bank voor vermogenden en uw boodschappen doet u niet met deze rekening


Terug naar de inhoud