Vraag over Duits goud

Ga naar de inhoud

Vraag over Duits goud

GoudGoud
Gepubliceerd door Tom Lassing in goud · 7 februari 2013
Tags: goudknoxkluis
Binnengekomen vraag:
Al heel lang lees ik dagelijks uw nieuwsbrief.
Zoals zovelen heb ik ook een deel van mijn vermogen in goud.

Duitsland  wil een groot deel van goud terughalen vanuit de US, maar naar het  schijnt zou dit vele jaren duren alvorens dit goud zou terugkomen. Ik  lees soms 2020.
Naief als ik ben, zou ik zeggen ==> oppakken en verschepen die handel¨. Dat kan toch niet lang duren.

Nu  de vraag: zou het mogelijk zijn dat er in de US (fort Knox) veel  minder goud aanwezig is dan mag aangenomen worden? Stel dat dit  inderdaad zo mocht zijn, wat zouden hiervan dan de gevolgen zijn voor de  prijs?

Beste Marc,
Eerst een eerste misverstand uit de weg werken... Verhoudingsgewijs  hebben maar weinig personen beleggingsgoud in bezit. Ringen en wat  sieraden bezit iedereen wel, maar serieus goud in de vorm van 1 ounce  munten, of in de vorm van een goudrekening of een bankrekening waar je goud kan kopen is nog altijd een uitzondering.
Dan over het goud in Amerika. Mogelijk dat er wel voldoende goud is  in Fort Knox, maar dat onbekend is wie in feite juridisch de eigenaar nu  is, omdat dit goud keer op keer uitgeleend, verpand is etc.
Contracten die soms jaren duren zijn er op gevestigd.
Mogelijk dat dit de reden is dat het goud niet zomaar weggehaald kan worden.
Ik ga er dus wel vanuit dat het er uiteindelijk wel is.
Is het goud er echter niet en komt dat dus plotseling uit, dan zou  het logisch zijn als er een run op goud komt. Immers zou het inhouden  dat 'echt' goud in je handen hebben veel waardevoller is.
Het zal er  echter aan liggen op welk moment zoiets bekend wordt. Als het is op een  moment dat de economie keihard aantrekt en er groot vertrouwen in de  dollar en euro is, dan is de impact gering.
Is het net op een moment dat iedereen al in grote twijfel is, dan kan de vlam in de pan slaan.
Het voorspellen is onmogelijk. Ik verwacht niet dat zoiets zou uitkomen omdat Fort Knox al meer dan 50 jaar potdicht zit.
Wat is in mijn ogen het meest waarschijnlijke scenario: Men gaat  langzaam uitleveren en uiterlijk 2020 is het totaal aan gevraagd goud ook daadwerkelijk aan Duitsland geleverd. Niemand weet of dat goud uit  Fort Knox kwam, of uit bijvoorbeeld de door Frankrijk en Amerika geredde  goudmijnen in Mali.
Duitsland krijgt uiterlijk in 2020 het gevraagde goud en iedereen gaat zielsgelukkig zijn eigen weg.

Vriendelijke groeten,
Tom


Terug naar de inhoud