Wat is het voordeel aan een geldsysteem zonder goud - Goud Nieuws - GoudGoud

Ga naar de inhoud

Wat is het voordeel aan een geldsysteem zonder goud

GoudGoud
Gepubliceerd door in goud ·
Tags: geldsysteemgoudeconomie
Zo'n geldsysteem wordt niet beperkt door de hoeveelheid goud die in de kluizen aanwezig is. De Centrale Bankiers kunnen in een  geldsysteem zonder onderliggende waarde naar eigen goeddunken de  economie voorzien van enorme hoeveelheden extra geld, of juist geld uit de economie halen als ze dat willen.
Met een geldsysteem zonder een onderliggende waarde heeft de Centrale Bankier dus een bijna god achtige macht over de economie.
Dat de bankiers deze ruimte gebruiken, is overduidelijk. Hun argument daarvoor is dat ze daarmee de boom and bust economie tegengaan, maar het tegendeel is helaas waar. Juist door het ingrijpen in de economie wordt deze ontdaan van de gezonde schoonmaak en ontstaat een luchtballon die op een gegeven moment toch echt wel doorgeprikt gaat worden.
Slechte bedrijven krijgen steun en blijven bestaan, terwijl goede bedrijven dus tegengewerkt worden omdat de slechte bedrijven subsidie krijgen.
Slecht gedrag wordt dus beloond in zo'n systeem en vooral bankiers hebben de bescherming door de centrale bankiers enorm misbruikt. Ze konden immers niet failliet gaan. Het wordt voor hen, goed gedaan, dan enorme bonus, slecht gedaan, rekening naar de belastingbataler en nog altijd enorme bonus.
Het is dan niet zo gek dat bankiers gaan denken dat ze Gods werk doen (CEO van Goldman Sachs) of zich gedragen alsof ze God zijn. (Alle bankiers)
Het voordeel van een fiat systeem is dus makkelijker krediet. Het is de vraag of je uiteindelijk zo blij moet zijn met dat voordeel. Het bevoorrecht enkelen ten koste van velen. De uitgever van het geld (uit lucht) heeft macht over iedereen die in dit verzonnen geld systeem kapitaal vastlegd.


Terug naar de inhoud