In hoeverre is goud ook te zien als geld - GoudGoud

Ga naar de inhoud

In hoeverre is goud ook te zien als geld

Is goud ook geld?

Voormalig FED president Ben Bernanke gaf in 2011 aan dat hij goud niet als geld zag. Op de vraag waarom Centrale Banken dan nog altijd in goud handelden gaf hij aan dat het traditie was.
  
Onzin natuurlijk, Centrale Banken handelen niet in iets omdat het traditie is. Ze handelen er in omdat goud een prachtige manier is om kapitaal in vast te leggen en om hun bezittingen te spreiden.
Natuurlijk is goud een vorm van geld, maar goud in handen van particulieren is de grootste bedreiging voor het fiat geldsysteem waarover Bernanke veel te zeggen heeft.
Als we goud meer gaan vertrouwen dan fiat geld, valt hun fiat geldsysteem van het voetstuk en dan raakt de FED de grip over geld kwijt.

Bernanke en zijn mede Centrale Bankiers zullen er dus alles aan doen om ons vertrouwen in goud te verminderen. Als dat liegen over de rol van goud  is, dan is dat voor hen een hobbelje waar ze geen enkele moeite mee zullen hebben. Centrale Bankiers liegen de hele dag over de economie, over de hoeveelheid geld en over hun acties. Liegen over goud is gewoon deel van hun werkdag.
Goud is geld. Basta.
Het is geld, maar we kunnen er niet overal rechtstreeks mee betalen. Wat we er wel altijd mee kunnen doen, is ons kapitaal er in vastleggen. Tegenwoordig kunnen we met debit cards ook ons goud snel inwisselen voor andere valuta. Deze aanbieder maakt het wel heel interessant.
Fiat geld zoals euro en dollar kan compleet waardeloos worden. Goud kan dat niet.

Als u nu hier een goudrekening opent en binnen 10 minuten een bepaald bedrag of meer overmaakt naar die rekening, dan ontvangt u tot 2,5 gram goud extra! (Kijk goed of de campagne nog geldt als u hier naar kijkt. Mogelijk is er nu een andere actie van toepassing)

Terug naar de inhoud