Duitsland wil een groot deel van goud terughalen vanuit de US - GoudGoud

Ga naar de inhoud

Duitsland wil een groot deel van goud terughalen vanuit de US

Vraag over Duits goud
Binnengekomen vraag:
Al heel lang lees ik dagelijks uw nieuwsbrief.
Zoals zovelen heb ik ook een deel van mijn vermogen in goud.

Duitsland  wil een groot deel van goud terughalen vanuit de US, maar naar het  schijnt zou dit vele jaren duren alvorens dit goud zou terugkomen. Ik lees soms 2020.
Naief als ik ben, zou ik zeggen ==> oppakken en verschepen die handel¨. Dat kan toch niet lang duren.

Nu  de vraag : zou het mogelijk zijn dat er in de US (fort Knox) veel minder goud aanwezig is dan mag aangenomen worden? Stel dat dit inderdaad zo mocht zijn, wat zouden hiervan dan de gevolgen zijn voor de prijs?

Beste Marc,
Eerst een eerste misverstand uit de weg werken... Verhoudingsgewijs hebben maar weinig personen beleggingsgoud in bezit. Ringen en wat sieraden bezit iedereen wel, maar serieus goud in de vorm van 1 ounce munten, of in de vorm van een goudrekening is nog altijd een uitzondering.
Dan over het goud in Amerika. Mogelijk dat er wel voldoende goud is in Fort Knox, maar dat onbekend is wie in feite juridisch de eigenaar nu is, omdat dit goud keer op keer uitgeleend, verpand is etc.
Contracten die soms jaren duren zijn er op gevestigd.
Mogelijk dat dit de reden is dat het goud niet zomaar weggehaald kan worden.
Ik ga er dus wel vanuit dat het er uiteindelijk wel is.
Is het goud er echter niet en komt dat dus plotseling uit, dan zou het logisch zijn als er een run op goud komt. Immers zou het inhouden dat 'echt' goud in je handen hebben veel waardevoller is.
Het zal er echter aan liggen op welk moment zoiets bekend wordt. Als het is op een moment dat de economie keihard aantrekt en er groot vertrouwen in de dollar en euro is, dan is de impact gering.
Is het net op een moment dat iedereen al in grote twijfel is, dan kan de vlam in de pan slaan.
Het voorspellen is onmogelijk. Ik verwacht niet dat zoiets zou uitkomen omdat Fort Knox al meer dan 50 jaar potdicht zit.
Wat is in mijn ogen het meest waarschijnlijke scenario: Men gaat langzaam uitleveren en uiterlijk 2020 is het totaal aan gevraagd goud ook daadwerkelijk aan Duitsland geleverd. Niemand weet of dat goud uit Fort Knox kwam, of uit bijvoorbeeld de door Frankrijk en Amerika geredde goudmijnen in Mali.
Duitsland krijgt uiterlijk in 2020 het gevraagde goud en iedereen gaat zielsgelukkig zijn eigen weg.

(Uiteindelijk heeft Duitsland het gevraagde goud, Nét voor de landelijke Duitse verkiezingen in 2017, al volledig verkregen. Nét op tijd om Merkel te helpen bij haar herverkiezing.)

Vriendelijke groeten,
Tom

Terug naar de inhoud