Ik ga het nu alleen hebben over de voordelen van het metaal goud. - GoudGoud

Ga naar de inhoud

Ik ga het nu alleen hebben over de voordelen van het metaal goud.

Wat is het voordeel van goud?
 
Ik ga het nu alleen hebben over de voordelen van het metaal goud.
Een groot voordeel van goud is dat we het 'mooi' vinden. Welke argumenten we er ook verder voor vinden, er zijn weinig vrouwen die 'neen' zullen zeggen als u ze vraagt of ze gouden sieraden zouden willen krijgen of bezitten.
  
Het voelt goed als je goud in bezit hebt. De kleur doet ons blijkbaar wat. Overigens zijn er ook genoeg mannen die goud weten te waarderen.

Een ander voordeel van goud is dat het relatief zeldzaam is en ook niet als metaal bijverzonnen kan worden. Het heeft dus een zeldzaamheidswaarde.

Het is een dicht metaal dat niet kan roesten. Het is dan ook duurzaam. Puur goud is overigens vrij zacht. Om het sterker te maken wordt het gemengd met andere metalen.

Een ander voordeel van goud is dat we het niet nodig hebben. We kunnen het dus met een gerust hart in de kluis leggen.

Door de eeuwen heen hebben mensen goud hoog weten te waarderen. Het is dan ook mogelijk om een groot kapitaal in feite in een kleine hoeveelheid goud vast te leggen. Goud neemt dan ook weinig dure kluisruimte in. Door de geringe omvang is het ook goed te verstoppen en of mee te nemen.

Goud wordt overigens op relatief kleine schaal wel industrieel gebruikt. De duurdere componenten van computers en kabels worden met een heel dun laagje goud bedekt. Goud blijkt namelijk heel goed te geleiden.
Ook op satellieten wordt goud toegepast vanwege haar duurzaamheid.

Terug naar de inhoud